top of page
Search

Paniekaanval op je werk? Zo zit je weer 100% zelf achter het stuur

Updated: Jun 25, 2021

In deze blog neem ik je mee op de reis van één van mijn cliënten, die van sociale angst en een heftige paniekaanval op zijn werk naar een krachtig leven met vrijheid en lol is gegaan. Hij laat zijn koers niet langer bepalen door externe omstandigheden, maar zit weer 100% zelf achter het stuur.


Wil je meer weten over de transformatie die deze man met één RTT-sessie maakte? Lees dan even verder, ik schreef deze blog samen met hem.vertrekpunt


Een korte schets van waar deze man (35 jaar) staat op het moment van de intake:


• Hij komt uit een destructieve relatie, deze relatie is inmiddels beëindigd.

• Hij heeft sociale angst ontwikkeld: ‘Ik duik weg en vermijd contacten. Zo ben ik van nature helemaal niet. Vroeger stapte ik overal gewoon binnen.’

• Hij heeft geleerd om zich aan te passen aan de grillen van anderen en de meest ongezonde omstandigheden te accepteren: ‘Ik laat bizarre dingen passeren, alsof ik pijn gedaan wil worden.’

• Een slecht geheugen en een afgestompt gevoel. ‘Alsof ik afgesloten ben, alsof ik naar een film van mijn eigen leven kijk.’

• Hij neemt al jaren te veel hooi op zijn vork: ‘Ik kan slecht grenzen stellen.’

• Wegens corona werkt hij al meer dan een jaar thuis ‘voor mij een blessing in disguise’ zegt ie, want hij gaat het liefst zo min mogelijk de deur uit.

• Hij heeft in de tijd voor corona een heftige paniekaanval op zijn werk meegemaakt; blauwe handen, gevoel een hartaanval te krijgen, kamer die klein wordt, mensen die hij ziet spreken, maar niet meer hoort...

• Hij eindigt met: ‘Het is alsof er een zware last op mijn schouders drukt.’


liggend onder een brug


Een normaal mens zou zich direct ziek melden, maar hij gaat door. Waarom? Omdat hij een giga hoge tolerantiegrens heeft opgebouwd. Hij is bang zijn baan te verliezen, dat hij zijn huis niet meer kan betalen. Hij ziet zich zichzelf al onder een brug liggen. Zijn angst wint het van zijn intuïtie en gezonde verstand. ‘Of ik val dood neer. Of ik ga door.’ vertelt hij me tijdens de intake. Hij is het zicht op zijn eigen plezier en vrijheid uit het oog verloren. Iedere dag knokt hij om overeind te blijven. Deze man is oersterk, maar weet niet hoe hij die kracht kan inzetten voor een relaxed, overvloedig leven.


course correct met RTT


Om helder naar jezelf te kijken en een assessment van onbewuste patronen te maken, heb je vaak een objectieve buitenstaande nodig. Zul je je ego ook even opzij moeten schuiven. Dat gaat heel makkelijk en efficiënt met behulp van hypnose en het proces dat Rapid Transformational Therapy (RTT) heet.


Tijdens de sessie gaan we via hypnose en regressie terug naar de oorzaak. Hoe zijn beperkende patronen in je leven gekomen? Wat ben je over jezelf en het leven gaan geloven, op basis van wat er als kind om je heen gebeurde? Waar is je onbewuste zelfbeeld op gebaseerd? Hoe, wat, wanneer is het ontstaan?


De situaties die bovenkomen zijn vaak pijnlijk. Onbewust houden we allemaal oude zaken vast in ons lichaam, omdat we als kind bepaalde situaties niet konden processen. Dit is een normaal menselijk verschijnsel. Het gaat erom dat je helder en objectief leert kijken naar deze pijnpunten. Zo kan je de pijn van het verleden transformeren en gebruiken als brandstof voor je mooiste leven.het ontbrekende puzzelstukje

Als een detective gaan we samen op zoek naar het ontbrekende puzzelstukje. Dat gebeurt volgens een strak protocol, dat sterk analytisch is. Tegelijkertijd is het ook een energetisch proces, waarbij je direct en spontaan een energetische shift maakt. Het sleutelmoment tijdens een RTT sessie is iets waar je met je dagelijkse ‘mind’ niet bij kunt. Iedereen die een RTT-sessie heeft meegemaakt zegt: 'Dit kun je niet uitleggen. Dit moet je meemaken.' En zo denkt ook iedereen vooraf dat het misschien wel eens eng kan worden, maar blijkt het tegendeel juist het geval. De kracht die tijdens een sessie vrijkomt werkt bevrijdend.


Zo zie ik het lichaam en gezicht van mijn cliënten altijd op hetzelfde moment tijdens de hypnose-sessie ontspannen. Zien ze er opeens jaren jonger. De energie die vrijkomt tijdens een sesie wordt door de meesten spontaan als ‘goud’ en ‘licht’ beschreven. De hoofdpersoon van deze blog zegt bijvoorbeeld als hij weer helemaal wakker is en eerst nog een tijdje stil op de bank heeft gezeten: ‘Wow….. ik lijk wel high…..’


opnieuw Achter het stuur


Die zware last die hij al die jaren met zich meedroeg, heeft ie laten gaan. Hij ziet en begrijpt nu welke onbewuste overtuigingen hij op de buitenwereld projecteerde en net zo hard weer terugkreeg. Het lag er duimendik bovenop, en juist daardoor kon hij het niet zien. Dat klinkt paradoxaal, en dat is het ook. Het ontbrekende puzzelstukje dat we zoeken, dat zijn we zelf.


Zodra je het ziet, kun je die zware last laten gaan. Voorgoed. Het is net als met Sinterklaas, daar kun je ook niet meer in geloven. Zelfs niet als je dat zou willen. RTT geeft jou al jouw vrijheid en rust en zelfvertrouwen terug. Je neemt weer plaats achter het stuur van jouw leven. Jij bepaalt vanaf nu vanuit rust, vertrouwen en innerlijke kracht je eigen koers. Zodra je dit ziet en begrijpt, kan het snel gaan. Heel snel.de snelweg naar vrijheid


Vier weken na de RTT-sessie hebben we weer contact. Hoe gaat het nu met de man, die zichzelf uit het oog was verloren? Hij vertelt:


• Anderhalve week na de sessie en het luisteren naar de audio, begon ik een duidelijke verandering te merken.

• Ik ga weer naar buiten, maak weer spontaan een praatje in winkels.

• Ben weer gaan basketballen, dat heb ik jarenlang niet gedaan. Binnenkort ga ik zelfs competitie spelen, dan train ik twee keer per week.

• Ben mijn sociale leven aan het oppakken.

• Ik luister twee keer per dag naar de audio, dat helpt me enorm.

• Externe factoren beïnvloeden me minder, ik ben veel minder snel van slag.

• Af en toe komt die oude angst nog wel even om de hoek kijken, maar ik kan er nu rustig bij blijven en merk dat het daardoor ook minder heftig is en sneller weg.

• Ik heb een job-coach ingeschakeld. Die begeleidt me de komende 3 maanden naar ander werk. Gaat lukken.

• Ik voel veel helderder wat wel en niet bij mij past. Ik stel mezelf weer die ene vraag: ‘Wat is goed voor mij?’

• Er is een proces in gang gezet en dat is onomkeerbaar: ik zit weer zelf achter het stuur. En het is precies zoals je ook op de audio zegt: ik creeër de juiste omstandigheden, ik ontmoet de juiste en de leukste mensen. Ik voel weer dat ik 100% zelf verantwoordelijk ben voor mij eigen leven.wat is goed voor mij?


Voor de meeste mensen is één RTT sessie voldoende om de boel om te draaien en een megashift te maken. Deze cliënt ziet zichzelf niet langer onder een brug liggen. Hij kan weer genieten van het moment. Hij voelt weer dat hij zelf de keuzes kan maken die hij wil maken. Er is ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en spontane lol met oude en nieuwe vrienden.


Het allerbelangrijkste: hij begrijpt weer dat het heel normaal is om jezelf die ene vraag te stellen: Wat is goed voor mij?
Benieuwd wat Rapid Transformational Therapy voor jou kan doen? Stuur me een DM en boek een gratis clarity call. Ik werk in Amsterdam en Deventer.


Laura Emmelkamp


06 47770696Lees hier wat anderen over samenwerken met mij zeggen.direct naar de kern


Het RTT proces kun je niet alleen voor een issue zoals hierboven beschreven inzetten, maar in principe voor iedere klacht waarmee je worstelt. Fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, het heeft allemaal met elkaar te maken. Met RTT ga je rechtstreeks naar de kern van het probleem. We onderzoeken - met behulp van hypnose - hoe en wanneer de splitsing tussen je gevoel en denken is ontstaan. Welke beperkende overtuigingen je over jezelf bent gaan geloven. Zo kun je ook al dat oude onkruid er in één keer met wortel en al eruit trekken en transformeren.


Lees hier waarvoor je RTT zoal nog meer kunt inzetten.


En/of lees deze blogpost over PMDD eens > een klacht waar het reguliere circuit geen oplossing voor heeft, maar waarmee wereldwijd via RTT goede resultaten worden geboekt.

141 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page