top of page
Search

PMDD Transformeren

Updated: Jul 5, 2022

Is het niet prachtig? Ons lichaam geeft ons non-stop signalen over hoe het met ons gaat, zodat we in balans kunnen blijven. Helaas zijn de meeste mensen geconditioneerd om de signalen van hun lichaam te negeren. En dat is doodzonde. Want wie de wijsheid van haar lichaam negeert, geeft haar power weg. Opnieuw leren luisteren naar de signalen van je lichaam is de sleutel voor een gezond, veerkrachtig en relaxed leven. In deze blog laat ik je zien hoe dat kan werken, aan de hand van een concreet voorbeeld uit mijn praktijk:


Een ondernemende vrouw neemt contact met me op: ze wordt geteisterd door PMDD en ze wil RTT inzetten om de onderliggende oorzaak te onderzoeken. PMDD staat voor PreMenstrual Dysphoric Disorder. Het is de 2.0 versie van PMS.Vanuit het reguliere circuit is er nog geen oplossing voor. Maar RTT helpt je er snel en definitief mee afrekenen. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, dus lees even verder als je meer wilt weten over het resultaat dat deze vrouw met één RTT sessie boekte. En met haar wereldwijd inmiddels duizenden andere vrouwen.


uitgeschakeld


Om dit goed te begrijpen, is het belangrijk om eerst iets meer PMDD te weten:

PMDD treft 1 op de 20 vrouwen. Iedere maand worden ze - in de derde week van hun cyclus - overspoeld door heftige stemmingswisselingen, depressieve gevoelens, migraine, zware vermoeidheid, slechte concentratie, woedeaanvallen en nog heel veel meer. De klachten worden getriggerd door hormoonveranderingen tijdens de maandelijkse cyclus. Vrouwen met PMDD zijn hier extreem gevoelig voor. Veel vrouwen met PMDD zijn hierdoor iedere maand een aantal dagen tot een week uitgeschakeld. Alles wat ze normaal doen, kan opeens niet meer. Een deel van deze vrouwen loopt die derde week van hun cyclus zelfs met zelfmoordgedachten rond. Voor hun omgeving is het ook geen pretje, de mensen die het dichtst bij ze staan, krijgen er vaak ongenadig hard van langs.


van het kastje naar de muur


De klachten zijn uiteenlopend en variëren, hierdoor worden ze vaak niet als PMDD herkend. Deze vrouwen worden vaak als bipolair of aanstellers weggezet en van het kastje naar de muur gestuurd. De arts stuurt haar door naar de psychiater, die haar doorstuurt naar de gynaecoloog, die oppert dat ze wellicht baat kan hebben bij cognitieve gedragstherapie, en die hulpverlener vertelt haar vervolgens weer dat ze beter naar een medisch specialist kan gaan….... Als de diagnose PMDD eenmaal is gesteld, worden vaak de volgende oplossingen aangeboden: antidepressiva, anticonceptie, of een progesteronpreparaat. Middelen die libidoverlies, vocht vasthouden, vette huid, emotionele afvlakking veroorzaken. Dan is er ook nog een injectie die de aanmaak van oestrogeen en progesteron stopt, waardoor je vervroegd in de menopauze komt.


all is one


RTT kijkt zoals gezegd anders dan het reguliere systeem naar PMDD: door lichaam en geest echt als één te zien. Via hypnose ga je in een diepe ontspanning en onderzoek je via het onderbewustzijn - je lichaam - wat er onder de oppervlakte gaande is. Welke onverwerkte zaken uit het verleden zich in jouw zenuwstelsel en weefsels hebben vastgezet. Stukjes en beetjes die onder het tapijt zijn geschoven (dat doen we onbewust allemaal) en die je nu telkens weer porretjes geven of - in het geval van PMDD - keihard om aandacht schreeuwen.


The body keeps the score. RTT gaat er van uit dat onverwerkte zaken uit het verleden vaak de reden zijn waarom die alarmbel iedere maand zo extreem hard afgaat. De hormonale shift in de derde week zet een vergrootglas op onopgeloste issues - en die houden je vast in het verleden, waardoor jij het gevoel hebt dat je stil staat en naar beneden wordt gedrukt. Dit betekent trouwens niet dat vrouwen met PMDD standaard een traumatische jeugd hebben gehad. Wat het wel betekent is dat ze veel gevoeliger zijn dan gemiddeld; het zijn de creatieve en sensitieve geesten onder ons.


Omdat RTT een unieke en beproefde methode is om het onderbewustzijn te onderzoeken en zo de meest uiteenlopende issues te transformeren, kan het dus ook goed worden ingezet bij PMDD. Een steeds grotere groep vrouwen ervaart het helende effect van RTT. Zo hielp mijn Australisch/Deense RTT-collega Nathalie Ryan Hebert al honderden vrouwen met PMDD via het programma ‘The Red Tent’ Zij had jarenlang zelf last van PMDD, en belandde hierdoor onder andere in een echtscheiding. In haar lange zoektocht naar een oplossing kwam ze bij RTT uit. Nathalie heeft zichzelf met RTT genezen van PMDD, maar inmiddels ook honderden andere andere vrouwen.


Hoe gaat het nu met...


Ook in mijn eigen praktijk en die van mijn andere RTT-collega's werkt het. Want hoe gaat het nu met de vrouw waarmee ik deze blog opende? Twee weken na de RTT-sessie vertelt ze mij onder andere het volgende:


‘Ik merkte direct dat ik me anders voelde. Dat alles in en om mij heen opeens anders was. En dat gevoel zet zich door. Ik merk het aan de meest uiteenlopende dingen, maar het meest nog in de communicatie met anderen. Ik ben zoveel relaxter. Ik voel dat ik veel aanweziger ben.’


‘Het dringt steeds dieper tot me door hoe enorm ik altijd op anderen gefocust ben geweest. Hoeveel energie daar in is gaan zitten. Echt bizar hoe alles nu anders loopt, hoe relaxed anderen nu ook met mij omgaan.’


‘Ik ben nu in de derde week van mijn cyclus en ik voel me goed en normaal. Het is bijna een ‘shock’ om te ervaren dat alle symptomen weg zijn. Ik realiseerde me dat ik gisteren dacht: Waar zijn al die pijnlijke emoties en sombere gedachten gebleven…?’


direct naar de kern


Het RTT proces kun je niet alleen voor PMDD inzetten, maar in principe voor iedere klacht: fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, het heeft allemaal met elkaar te maken. Echt. Met RTT ga je rechtstreeks naar de kern van het probleem. We onderzoeken - met behulp van hypnose - hoe en wanneer de splitsing tussen je gevoel en denken is ontstaan. Welke beperkende overtuigingen je over jezelf bent gaan geloven. Zo kun je ook al dat oude onkruid er in één keer met wortel en al eruit trekken - en stante pede transformeren.


de oplossing zit in jou


‘The deeper you go, the faster you grow’ zeg ik vaak tegen mijn cliënten. En nee, dat is niet abstract, eng of ingewikkeld. Het is juist heel concreet, makkelijk en vriendelijk. En zoveel dichterbij dan je denkt. Alle oplossingen zitten in jou. Wees je eigen guru, niemand weet wat het beste is voor jou, alleen jij weet dat. Zodra je ontspant en meegaat in dit proces, merk steeds meer ruimte in en om je heen en dat vertaalt zich ook concreet en meestal zeer positief in alle levensdomeinen van mijn cliënten. Dit meemaken is een grote verrassing voor iedereen die dit proces aangaat. Telkens weer ben ik onder de indruk hoe effectief en vriendelijk deze methode is.Benieuwd wat Rapid Transformational Therapy voor jou kan doen? Stuur me een DM en boek een gratis clarity call. Ik werk in Amsterdam en Deventer.


Laura Emmelkamp


06 47770696verder lezen


PS: wil je nog wat meer info over PMDD, lees dan dit artikel op Vice - en dit artikel op cycle. Zo krijg je snel een uitgebreider beeld van wat PMDD is, hoe het reguliere circuit er naar kijkt, naar welke ingewikkelde oplossingen er wordt gezocht en tegen welke muren vrouwen met PMDD zoal aanlopen.


PPS: Ken je iemand die last heeft van PMDD? Stuur deze link dan aan haar door. Delen = Helen


352 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page