top of page
Search

haal de kurk van je emoties af

Updated: Feb 6, 2022

“Ik voel me echt een ander mens. Vanaf de allereerste dag heb ik zo’n enorme switch in mezelf gevoeld. De behoefte om meer dan 1-2 glazen te drinken is volledig verdwenen.”

Aan het woord is een 49-jarige man, die sinds zijn 15e iedere dag veel te veel alcohol dronk. Om je een idee te geven wat er dagelijks op het menu stond: 1 of 2 flessen wijn - en daar vaak nog een borrel bovenop. In 1 RTT sessie rekende hij af met deze verslaving. Dat klinkt onwaarschijnlijk, dus…. hoe kan dat? In deze blog vertel ik je er wat meer over.het gangbare verhaal

Dit is het mainstream verhaal: Als je al jarenlang dagelijks te veel drinkt - dan is het hoogst onwaarschijnlijk dat je daar van de ene op de andere dag mee zult afrekenen. Veel alcoholisten krijgen zelfs te horen dat ze deep down altijd een ‘verslaafde’ zullen blijven. Omdat ze die rem om op tijd te stoppen kennelijk niet kunnen hanteren.


een ander verhaal over stoppen met drank

Maar er is ook een ander verhaal over afrekenen met alcohol. En dat is precies het tegenovergestelde: je hebt niet levenslang gekregen. Zodra je op het punt bent aangekomen waarop je zegt: ‘Ik tolereer dit niet langer, ik ben nu echt klaar voor de volgende stap in mijn leven’ dan is het mogelijk om die switch te maken. Als je bereidt bent om je eigen aandeel in het drankverhaal onder ogen te zien, dan ben je aan het goede adres bij Rapid Transformational Therapy (RTT).


wat maakt RTT zo efficiënt?

RTT is ‘a-stand-alone’ therapie, ontwikkeld door de Britse hypnotherapeut Marisa Peer, op basis van meer dan 30 jaar ervaring met de meest uiteenlopende klanten en issues. Een van de belangrijkste uitgangspunten van RTT is dat een transformatie niet lang hoeft te duren. Via hypnose ga je rechtstreeks naar de bron van je verslaving - en dat maakt het mogelijk om tot de kristalheldere inzichten te komen, die nodig zijn om die shift ook echt te maken.


wat komt er naar boven tijdens de hypnose?

Dat is niet voorspelbaar. En dat is logisch, want als je wist wat de werkelijke oorzaak van ‘jouw’ issue was dan had je het al lang opgelost. En dat geldt natuurlijk voor iedere vorm van self-sabotage, chronische stress en andere blinde vlekken in je leven. Of het nu om te veel drank, roken, of eten gaat. Of om ogenschijnlijk iets heel anders, zoals een werkverslaving, issues met geld, onverschilligheid of een relatieconflict.


weggedrukte emoties worden zichtbaar


Wat wel zeker is: de scènes die tijdens de hypnose naar boven komen, zullen je duidelijk maken welke onbewuste conflicten je al jarenlang meezeult. Zie het maar letterlijk als een kurk die van de fles gaat. Dat zijn je weggedrukte emoties; sleutel-momenten waarop je wereldbeeld aan diggelen viel, zaken die je niet begreep, omdat je er niks mee kon als kind. Ze hebben zich ontwikkeld tot beperkende overtuigingen en de neerwaartse spiraal waarin je terecht bent gekomen.


Het klinkt voor veel mensen een beetje eng, maar de pijn, het verdriet, de angst in jezelf te aanschouwen is juist een super bevrijdend en transformerend proces. Er vindt een fysieke, emotionele en mentale ontlading plaats, je maakt een transformatie op identiteitsniveau door. Zo kun je snel en definitief afrekenen met zaken die je niet langer dienen, zoals bijvoorbeeld overmatig drankgebruik. Het past dan simpelweg niet meer bij wie je bent.Happiness haal je niet uit een flesje. Dat kun je rationeel wel begrijpen, maar gevoelsmatig moet je systeem het ook aanvaarden. RTT helpt je om die innerlijke en uiterlijke waarden weer met elkaar in balans te brengen. Tijdens onze evaluatie, 3 weken na de hypnose-sessie, verwoordt de cliënt waarmee deze blog opende, het als volgt:


"Ik voel me fit, ik voel me heel goed. Ik heb de laatste dagen zoveel geregeld. Dat is bizar. Er waren contracten, ik moest heel scherp zijn, dat ging allemaal prima. Vroeger zou ik hebben gedacht: ‘Nu heb ik zo hard gewerkt, nu verdien ik wel een paar extra borrels.' Maar nee… ik heb het totaal niet meer nodig. Die spanning die er altijd onder lag, die is verdwenen. Dit is mijn nieuwe normaal."


De bottom line: deze man haalde met RTT de kurk van zijn emoties af. En plaatste hem weer op de fles met drank. Hij vaart weer op zijn innerlijke kompas en geniet van de vrijheid en energie die daarbij vrijkomt.


Benieuwd wat RTT voor jou kan doen? Stuur me een bericht en boek een vrijblijvende discovery call.


Laura Emmelkamp

RTT Practitioner en Transformatiecoach

06 47770696


Lees hier nog wat quotes van andere blije klanten.96 views0 comments

Comments


bottom of page