top of page
Search

Gezinspatronen doorbreken met Hypnose

Updated: Dec 19, 2021

Als Kindertherapeut werkte ik 7 jaar met ouders en kinderen. Het kind had bijv. last van: buikpijn, faalangst, verlegen, bedplassen, woedeaanvallen. Alle ogen waren op het kind gericht, en op een bepaalde manier was dat prima, want de kinderen die ik zag bloeiden op, overwonnen angsten. Maar tegelijkertijd wrikte er iets....


.... er zou nog zoveel meer mogelijk zijn, als we die ouders ook eens wat dieper in zichzelf zouden laten kijken. We hebben tenslotte allemaal zo onze blinde vlekken.

Hoe dit werkt, heb ik keihard in mijn eigen gezin ervaren. Stiekem had ik gehoopt dat het vak van kindertherapeut van mij een supersonische moeder zou maken, dat ons gezin één groot harmonieus feest zou zijn…. maar nee, dat was absoluut niet het geval. Vraag maar aan mijn kinderen, die inmiddels 19 en 21 zijn. Alles wat ik nog niet onder ogen was gekomen in mezelf, kreeg ik rechtstreeks via onze kinderen teruggespiegeld.


Mijn kinderen groeiden op in een hele andere situatie als ik. Maar deep down maakten ze precies hetzelfde mee als ik. Het heeft heel… heel erg lang geduurd, voordat ik dat kon zien. Au!


‘Jij hebt er voor gestudeerd!’ riep mijn man regelmatig, als we weer eens met onze handen in het haar zaten. Dat klopt. Maar aan al die theorie heb je niks. Zelfs aan al die praktijkervaringen heb je niks. Als je het niet heel direct op jezelf toepast.


Onbewuste familiepatronen en trauma’s worden van ouder op kind doorgegeven. Zolang we dat ontkennen en denken dat het iets in die ander is, raken we verder van huis dan ooit.


Nu werk ik als Rapid Transformational Therapist met volwassen mannen en vrouwen. Tijdens de hypnose gaan cliënten terug naar de verdrongen thema’s uit hun kindertijd. In feite werk ik nu dus nog steeds met kinderen, alleen in een andere vorm. Wat hun ouders niet zagen, kunnen zij nu transformeren.

Kantelpunt

Als mensheid staan we op een kantelpunt. Meer dan ooit is het nodig dat we een diepere waarheid in onszelf aanboren.


Ben jij er klaar voor? Je kinderen en kleinkinderen zullen je eeuwig dankbaar zijn.


Herken je iets in dit verhaal en ben je nieuwsgierig wat Rapid Transformational Therapy (RTT) voor jou kan doen? Stuur me dan een DM, en boek een kennismakingsgesprek. Of kijk eerst eens hier voor een paar voorbeelden van 'issues' en levensvragen waarvoor je RTT kunt inzetten.


Laura Emmelkamp

06 4777 06 96

Amsterdam van Eeghenlaan 27 / Binnenkant 24

Deventer Bruijnhuissteeg 28


Lees hier een paar Testimonials van blije klanten

145 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page