top of page
Search

Wat is hypnose?

Updated: Jul 16, 2020

Cliënten vragen me tijdens een voorgesprek vaak of ze wel geschikt zijn voor hypnose - en of ze de controle wel uit handen durven geven. Niets is echter minder waar. Iedereen is geschikt voor hypnose, en de macht over jezelf verliezen zul je zeer zeker niet. Integendeel. De hypnose, zoals we 'm tijdens een RTT sessie gebruiken, zet jou juist meer dan ooit in je kracht. Ben je er klaar voor?


snelweg naar je gevoel


In de hectiek van ons dagelijkse leven nemen we zelden de tijd om onze blik naar binnen te richten en te 'kijken' wat zich daar afspeelt; welke gevoelens en overtuigingen zich onder het oppervlak bevinden. Externe prikkels weerhouden ons hier constant van. En hoewel het verleidelijk is om naar de buitenwereld te wijzen als er iets niet lekker loopt in je leven, heeft dit over het algemeen weinig zin. Sterker: in de meeste gevallen wordt je probleem alleen maar groter, zolang je de oplossing buiten jezelf blijft zoeken. De oplossing zit in jou, en hypnose kan je helpen om daar snel bij te komen.Hoewel het verleidelijk is om naar de buitenwereld te wijzen als er iets niet lekker loopt in je leven, heeft dit over het algemeen weinig zin.

natuurlijke staat

Hypnose is geen magie, maar een natuurlijke staat van bewustzijn. Het helpt je om de blik naar binnen te richten en je dagelijkse, rationele geest wat meer naar de achtergrond te brengen. Zoals je bijvoorbeeld ook bij meditatie, dagdromen of het lezen van een boek doet. Je bent enerzijds relaxed, maar tegelijkertijd is je aandacht ook geconcentreerd op een bepaald punt. Tijdens hypnose kun je makkelijker bij je gevoel en herinneringen. Je kunt zo verbanden leggen die je eerder niet zag, en vanuit dit begrip nieuwe, bewuste keuzes maken.

Het helpt je om de blik naar binnen te richten en je dagelijkse, rationele geest wat meer naar de achtergrond te brengen.

je gevoel wint altijd


Slechts 5% van onze gedachten is bewust en de overige 95% is onbewust is. Onze bewuste gedachten zijn rationeel en houden zich bezig met de toekomst en het verleden. Die overige 95% is emotioneel en puur gevoelsmatig. Dit gedeelte is de baas, want als je bewust het ene denkt, maar onbewust iets heel anders voelt, zal het gevoel het altijd winnen. Wil je geen speelbal zijn van je gevoelens? Ga dan samenwerken met je onderbewuste door te leren wat zich achter de schermen van jouw bewustzijn afspeelt.

Wil je geen speelbal zijn van je gevoelens? Ga dan samenwerken met je onderbewuste.

het openen van de kluis


Je kunt het onderbewustzijn zien als een enorme kluis waarin alles wat je ooit hebt meegemaakt ligt opgeslagen, inclusief alle diepe overtuigingen die je in de loop van je leven over jezelf hebt gevormd.

Het onderbewuste is een kluis waarin alle informatie ligt opgeslagen.

Dit is iets wat veel mensen schrik aanjaagt, omdat ze bang zijn pijnlijke (en wellicht verdrongen) gebeurtenissen uit het verleden terug te zien. Het helpt als je beseft dat je zulke gebeurtenissen niet opnieuw beleeft, maar als een film voorbij ziet komen. Hierdoor kun je er objectief naar kijken en daarmee verander je alles. Want zodra je werkelijk begrijpt welk intern conflict zich al die tijd in jou afspeelde, kun je die shift naar een leven met meer geluk, gezondheid, rust en vrijheid ook echt maken. RTT kan je hierbij helpen, doordat het een efficiënte methode is waarmee je direct via het aanspreken van je onderbewuste naar de kern van het probleem gaat. Iedereen kan het en de meeste mensen zijn na afloop totaal verbaasd over het gemak waarmee ze naar verschillende scenes uit hun leven zijn gegaan. De hypnose blijkt niet eng te zijn, maar juist heel verhelderend. Het kan je jaren aan praattherapie besparen.

RTT kan je hierbij helpen, doordat het een efficiënte methode is waarmee je in 1 sessie via je onderbewuste naar de kern van het probleem gaat.

hypnose maakt je wakker!


Door het licht te werpen op dat machtige, onbekende stuk in jou, leer je begrijpen welke onbewuste rol(en) je al die tijd hebt gespeeld. Dit inzicht geeft jou de vrijheid om opnieuw te kiezen en daarmee verander je alles. Dat is de kracht van hypnose. Kortom, hypnose is geen slaperige toestand. Hypnose maakt je wakker!
Benieuwd wat RTT voor jou kan doen? Ik hou praktijk in Amsterdam en Deventer en ben je graag van dienst!

43 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page