top of page
Search

geld is neutraal

Updated: Jun 9, 2021

Tijdens een RTT sessie komen er altijd scenes naar boven, waarvan cliënten achteraf zeggen: 'Jee… dit was ik helemaal vergeten...' En ook: 'Ik heb me nooit gerealiseerd dat dit zo’n impact op me heeft gemaakt.'


De scenes die tijdens de hypnose van een RTT sessie naar boven komen zijn symbolisch. Zoals alles in het leven symbolisch is. Geld is ook symbolisch. Geld is neutraal. Het kan stromen, er kan een tekort zijn, het kan je door de vingers glippen, het kan vastzitten. Het kan je kopzorgen geven. Het kan je gelukkig maken, je kunt er de meest fantastische dingen mee doen. Geld is een spelletje. Geld is neutraal. Je kunt er alle kanten mee op. Een voorbeeld:Simone is een volwassen vrouw, die meer dan genoeg verdient, maar toch moeite heeft om rond te komen. Er zijn conflicten over geld met haar vriend en haar kinderen. Ze wordt er moe van en wil nu echt afrekenen met dit patroon.


Tijdens de hypnose gaat ze terug naar haar jeugd. Er komt een scene naar boven waarin ze zichzelf als 10-jarige aan haar moeder een jurk voor haar verjaardag hoort vragen. Ze wil 'm heel erg graag en uiteindeljk koopt moeder de jurk. Maar ze geeft ‘m niet aan Simone maar aan het buurmeisje. Verschrikkelijk om mee te maken voor een kind van 10. Logisch ook dat ze dit ‘vergeten' was.Er komen nog een aantal andere scenes naar boven, met dezelfde dynamiek: alles wat Simone als kind ‘krijgt', wordt ook direct weer weggegeven. Voila, daar is het thema van haar leven. Het onbewuste motief, dat niet alleen haar geldzaken, maar ook haar relaties beïnvloedt. Al die tijd, een leven lang, projecteerde ze deze overtuiging in de buitenwereld,

het lag er duimendik bovenop, maar kon ze maar niet begrijpen wat ze al die tijd onbewust geloofde: Niets is echt voor mij bestemd, ik heb nergens recht op, alles wat mijn kant op komt, wordt direct weggeven, ik ben machteloos, ik ben waardeloos.

Zo kan het niet langer

Scenes zijn neutraal. Wij geven er een betekenis aan. In plaats van te denken: 'Wat een gestoorde, getormenteerde moeder heb ik', denkt het kind Simone dat dit iets over haar zegt. Ze voelt zich afgewezen, eenzaam, machteloos. Ze kan en durft hier met niemand over te praten. En al die gevoelens stopt ze ver weg. Maar guess what: wij kunnen al die situaties wel vergeten, ze zullen ons niet vergeten. Hoe harder we weglopen, hoe harder ze op de deur bonken. Tot er een moment komt waarop we zeggen: zo kan het niet langer.


Als volwassene kunnen we nog eens kijken wat er nu echt aan de hand was. Hoe, wat en wanneer die beperkende overtuigingen in ons leven zijn gekomen. Die blinde vlek transformeren en onszelf weer vol in het licht zetten.


Maar onbewust zijn we bang. Omdat we denken dat we de pijn niet aan kunnen. Niet nog een keer... dat overleven we niet. Maar Hé… hier ben je… hier sta je… je kunt het allemaal aan…. Zoom in... en zoom uit... zie de zaken voor wat ze zijn... Neutraliseer de boel. Wat er is gebeurd, zegt niets over wie of wat je werkelijk bent.

Haal al die energie terug. Doe het nu.

Claim al je power en vrijheid terug. Haal al die energie terug. Herstel de balans in jezelf. Doe het nu.


Geld is neutraal. Geef er de waarde aan die je wilt. En beslis hoe jij er als volwassene mee om wilt gaan. Bijvoorbeeld zo: Een deel van je inkomsten gebruik je voor noodzakelijke kosten. Een ander deel voor investeringen, om te sparen, voor goede doelen. En dan is er nog een deel dat puur voor jou is. Bijvoorbeeld om een mooie jurk te kopen. Of je nu jarig bent of niet.


Benieuwd wat Rapid Transformational Therapy voor jou kan doen? Stuur me een DM en boek een gratis clarity call. Ik werk in Amsterdam en Deventer.


Laura Emmelkamp


06 47770696
90 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page