top of page
meer over mij

meer over mij

Net als ieder ander heb ik pijnlijke gebeurtenissen en moeilijke periodes meegemaakt. Zo gingen mijn ouders uit elkaar toen ik twee jaar was, je kunt je voorstellen dat dat voor niemand een feestje was. Samen met mijn moeder en broertje verhuisde ik vervolgens om de haverklap. We woonden in zes verschillende dorpen, ik zat op vier lagere scholen. Ook dat was niet echt bevorderlijk voor de connectie met mezelf en de buitenwereld. En ook al zag het er aan de buitenkant vaak niet zo uit, deep down voelde ik me waardeloos, eenzaam en in de steek gelaten. Toen ik op mijn 27e in een relatiecrisis belandde, kwamen alle donkere gevoelens eruit. Het duurde twee jaar voor ik mijn leven weer een beetje op de rails had. 

LOVE & MORE

Inmiddels ben ik al weer bijna 21 jaar gelukkig getrouwd met Scato (met ups & downs hoor, zoals in ieder goed huwelijk ;). We hebben twee prachtige kinderen - Puck en Bliek - en wonen met z’n vieren in Amsterdam. Helaas heeft mijn moeder hier weinig van meegemaakt, want zij overleed achttien jaar geleden totaal onverwacht. Van het ene op het andere moment was ze er niet meer. Het gebeurde op 10 september 2001, de dag voor 9/11. De hele wereld stortte in -  en die van mij nog een stukkie extra.

 

Ik studeerde ondertussen psychologie en communicatiewetenschappen. En werkte zo’n tien jaar op verschillende plekken in de media. Hierna volgde ik de 3-jarige opleiding Integratieve Kindertherapie en werkte ik zeven jaar als zelfstandig Kindertherapeut, met zowel kinderen, tieners als ouders. Ondertussen tierden mijn eigen kinderen flink om me heen en dreven ze me regelmatig tot wanhoop. Geloof me, ook een Kindertherapeut ontkomt daar niet aan. Want kinderen zijn een geweldige spiegel. En ze weten precies op welke knoppen ze moeten drukken om onze menselijke tekortkomingen pijnlijk duidelijk te maken. Alles wat nog niet geheeld is, weten ze feilloos naar boven te halen. Haha, thanks Puck en Bliek voor alle subtiele en minder subtiele vingerwijzingen.

KEET SMAKELIJK

Een van de strijdpunten in ons gezin was het avondeten: dat was iedere avond een slagveld. ik wilde dat ze netjes aan tafel bleven zitten, dat het gezellig was en dat ze hun bordje met groente opaten. Maar onze kinderen dachten daar heel anders over. Tijdens mijn zoektocht naar oplossingen ontstond Keet Smakelijk: een platform dat kinderen en gezinnen het koksmes in eigen handen geeft en laat ervaren hoe leuk en lekker het is om samen gezond te eten. Als je hier meer over wilt weten, neem dan een kijkje op keetsmakelijk.nl.

 

Tien jaar lang gaf ik mijn ziel en zaligheid aan Keet Smakelijk. We maakten kookboeken, kookvideo’s en ontwikkelden een online kookprogramma voor kinderen. Ik gaf op allerlei plekken kookworkshops, lezingen, presentaties en er gebeurde nog zo veel meer… De Keet Smakelijk aanpak werkte, het concept werd zelfs meerdere malen bekroond, en het belangrijkste: we inspireerden duizenden gezinnen. Maar op een gegeven moment was dat niet genoeg. Ik wilde een veel grotere groep bereiken en een serieuze ‘Food Revolution’ ontketenen. Ik wilde bewijzen dat we met z’n allen echt impact kunnen maken. En daar geloof ik nog steeds heilig in, maar op een gegeven moment veranderde er iets in mij en dat proces was onomkeerbaar. Mijn hoofd en hart zaten niet meer op één lijn. Ik merkte dat mijn energie afnam en dat er geen beweging meer in Keet Smakelijk zat. Het deed pijn om toe te geven dat ik telkens weer tegen een muur aanliep. En dat ik zelf die muur was. Keet Smakelijk voelde steeds meer als iets wat ik moest doen, in plaats als iets dat ik wilde doen.

PMDD PMS Behandeling

THE LESS WE INTERFERE...

... Ik keerde mezelf flink binnenstebuiten, begon nieuwe vragen te stellen en bracht veel tijd door op de yogamat. Begin 2018 volgde ik de pre-teacher yoga-opleiding bij Katiza Satya en Kevin Sahaj. Hier werd een zaadje geplant en de essentie daarvan is dit: ‘`The less we interfere, the more happens’. In een maatschappij waarin we leren dat we vooral zoveel mogelijk moeten doen, lijkt dit een nogal naïeve boodschap. En aanvankelijk dacht ik daar ook zo over; dat we gewoon harder moeten werken als we iets willen manifesteren. Tot ik iets meemaakte, waardoor ik regelrecht door mijn spirituele bodem zakte. Dit was een allesbepalend moment in mijn leven: 

 

Het was een zomerse avond in 2018. Samen met Scato stookte ik een fikkie in het bos, op de plek bij onze stacaravan. Ik staarde wat in het vuur en Scato speelde handpan. Ik dacht aan niets bijzonders, voelde me simpelweg relaxed en blij met deze mooie avond. En toen kwam er opeens een zwart-wit film voorbij. In mijn verbeelding zag ik alle slaapkamers die ik als kind had gehad voorbij rollen. De beelden waren haarscherp en vol details. Ik had er geen mening over, ik keek er alleen maar naar. De zwart-wit beelden veranderden vervolgens in een ‘bal’ van vloeibaar goud, en ik voelde dat ik daarin samensmolt met mijn moeder. De tijd verdween. In een flits zag ik hoe een gouden sliert zich losmaakte van die vloeibare bal en opging in het niets. Het was voor mij meteen duidelijk waar dit over ging: zowel mijn moeder als ik lieten een stuk ‘oud zeer’ los. Het was de meest ongrijpbare ervaring die ik ooit had meegemaakt. Tegelijkertijd was dit ook de meest ‘echte' ervaring die ik ooit had meegemaakt.

 

Voor mij was dit de sleutel. Want dit is wat ik op dat moment begreep - niet als aardige theorie, maar heel letterlijk - als een niet mis te verstane boodschap via mijn lichaam: alles is één, tijd is een illusie. En het is de lens waarmee we kijken, die bepaalt wat we meemaken. Ons ego ziet overal problemen, maar als we van perspectief veranderen en met ons hart kijken, gaan er nieuwe poorten open. Terwijl ik ‘niets’ deed, gebeurde er juist van alles. Sinds die avond in het bos voel ik me lichter en sterker. Letterlijk. Ik voel me rustiger en levendiger. Meer dan ooit voel ik mij verbonden met mijzelf en anderen.

RTT

Een paar maanden later ontdekte ik Rapid Transformational Therapy (RTT). Deze therapievorm is ontwikkeld door de Britse hypnotherapeut Marisa Peer, op basis van 33 jaar ervaring met de meest uiteenlopende cliënten. RTT is een combinatie van hypnose, psychotherapie, NLP en cognitieve gedragstherapie. De methode is revolutionair, omdat het breekt met diverse conventies, waaronder het idee dat verandering altijd pijnlijk, langdurig en ingewikkeld is. RTT bewijst dat het anders kan. Want door rechtstreeks met het onderbewuste te werken zijn er snelle veranderingen mogelijk. RTT leert je inzien welke onbewuste overtuigingen jouw leven sturen en hoe je die kunt veranderen, zodat je eindelijk het leven kunt leiden dat je wilt. Het is een flinke upgrade van je systeem, op een super efficiënte manier. 

 

Eind 2019 rondde ik de opleiding tot RTT Practitioner succesvol af en ook ik zie de positieve, snelwerkende impact op mijn cliënten. Het is bevrijdend. Het werkt. RTT levert de mooiste resultaten op. En het sluit op de meest wonderlijke manier perfect aan bij wat ik leerde van Sahaj en Satya - en bij wat ik die avond in het bos meemaakte: the less we do, the more happens. Het is de weg van het hart en het vormt de basis van mijn werk als therapeut en coach. Dit is waar ik de rest van mijn leven aan wil wijden. 

 

Ik ben dankbaar voor alles wat ik ben tegengekomen op mijn pad. De mooie en de moeilijke momenten, ze zullen elkaar blijven afwisselen, want het leven valt nu eenmaal niet te controleren. Maar wat we wel kunnen controleren is de manier waarop we naar onszelf en de wereld kijken. Het is aan ons om onze angsten te transformeren. We zijn hier om te groeien en ons perspectief te verruimen. En als we dat doen, verandert alles. Ik help je graag die brug bouwen naar een leven met meer overvloed en vrijheid. 

STUDIES

Ik beschouw mezelf als een student van het leven, maar ik heb ook een aantal officiële papiertjes op zak en daar ben ik trots op:

• The School of Awakening - Eckart Tolle - 2023

• De Polyvagaal Theorie in Therapie - Deb Dana - 2023

• RTT / Rapid Transformational Practitioner - Marissa Peer - 2019

• Yoga Pre Teacher Training - Delight Yoga - 2018

• Integratieve Kindertherapie - Nederlandse Academie voor Psychotherapie 2000 - 2003

• Doctoraal Communicatiewetenschappen - Universiteit van Amsterdam -1989 - 1992

• Propaedeuse Psychologie - Rijks Universiteit Utrecht - 1987 - 1988

 Voor meer info, check mijn profiel op linkedin.

Rapid Transformational Therapy Amsterdam
bottom of page