Search

speel jij verstoppertje?

Updated: Nov 21, 2020Zoals de meeste kinderen was ook ik gek op verstoppertje spelen. Het leukst ervan vond ik het om niet gevonden te worden. Zo kon ik rustig een uur achter een stapel houtblokken in een schuurtje zitten, mezelf kleiner dan klein maken, adem in, stik niet, met een bonkend hart, als 'de zoeker’ langsliep en me weer niet zag zitten. Ik was hier zo goed in, dat ik vaak ook echt niet gevonden werd. En als ik dan uiteindelijk uit mijn schuilplaats tevoorschijn kwam, waren de andere kinderen al lang en breed met een heel ander spel in de weer.


hou je adem in...


Verstoppertje spelen hield ik heel lang vol. Niet zozeer bewust als spelletje. Wel onbewust als levenshouding. Lange tijd vroeg ik me niet eens af of ik misschien wat vaker in beeld zou willen zijn. Kwam simpelweg niet in me op. Dat het ook heel leuk is om gevonden te worden. Tot ik tegen een grens aanliep. Want hoe lang kun je je adem inhouden? Als je meer uit het leven wil halen, zul je ook tevoorschijn moeten komen. No more hide & seek. Gewoon. In beeld stappen. Hier ben ik. Pak me dan!


Op m’n 28e begon ik beetje bij beetje door te krijgen welk intern conflict ik op deze manier onder de duim probeerde te houden. Dat inzicht kwam niet van de ene op de andere dag. Er gingen wat dramatische jaren aan vooraf. Met dagelijkse huilbuien, mezelf een stuk zwerfvuil voelen, alleen op de wereld, machteloos en ontroostbaar. Tot er een kraakheldere scene naar boven kwam, zwanger van de symboliek, een sleutelscene uit mijn jeugd, die alles opeens in een heel helder licht zette. Niet leuk. Wel noodzakelijk. Want opeens begreep ik welke rol ik al die tijd had gespeeld. Welk contract ik onbewust had getekend. En op welke wijze dit al mijn beslissingen had gestuurd.


vinden en gevonden worden


Het werd tijd om opnieuw te kiezen. Maar dit keer bewust, als 28-jarige. En zo veranderde er veel. Ik verbrak de relatie waarin ik mezelf en die ander al jaren gegijzeld hield. Opeens was er ruimte, heel veel ruimte. Dat deel van mij dat ik al die tijd had verstopt kwam tevoorschijn, voorzichtig, maar ook steeds uitbundiger. Ik vond en werd ook weer gevonden. In de eerste plaats door mij zelf.


Wat ik toen niet wist, maar nu wel (lang leve ouder worden!), is dat de pivot die ik op mijn 28e maakte slechts een tipje van de sluier was. In de loop der jaren volgden er meer keerpunten. Keer op keer zakte ik verder door mijn bodem. Op de meest onverwachte momenten werd er een nieuw tipje van de sluier opgelicht. Waar ze in het engels zo’n soort mooi woord voor hebben: ‘Grace’. Alsof een onzichtbare hand je onverwachts een schat toewerpt. Kiekeboe, ik heb je & Buutvrij in één. Een nieuwe lens, waardoor ik mezelf en de wereld vanuit een steeds ruimer perspectief ben gaan ervaren.


dig deeper & relax


Dig deeper, give everything & relax. Dat is misschien wel het belangrijkste wat ik van het leven heb geleerd. Die diepe wond - die we allemaal op onze eigen manier meemaken en ervaren - is uiteindelijk ook ons grootste kado. Licht en donker. Ze kunnen niet zonder elkaar. Zichtbaar en onzichtbaar. Twee kanten van dezelfde medaille. Ze werken als een magneet. We kunnen hier als we ouder worden bewust naar leren kijken en zo besluiten waar we onze aandacht op richten. Dat is de vrijheid die we hebben als mens.


Ik kies voor licht. Mijn hart wijst me de weg. En ook mijn gedachten en lichaam laten me voelen wat waar is en wat niet waar is. Voor mij. Wat licht voelt en wat niet. En zo voel ik me steeds meer op mijn plek. Met de mensen om me heen, de dingen die ik doe en onderneem. Heel natuurlijk. Stap ik in beeld. Steeds een stukje meer. Geef ik door aan anderen wat ik onderweg heb geleerd. Verdwijn ik ook weer uit beeld. Lost alles op. Komt alles samen. Life is a gift!Hoe zit het met jou? Durf jij vol in beeld te stappen als volwassene, of speel je nog steeds verstoppertje? Hou je jezelf onnodig klein? En vraag je jezelf wel eens af - of misschien wel iedere dag - hoe zou het zijn als....


.... je je helemaal op je plek zou voelen

.... iedere ochtend enthousiast uit bed zou springen

.... omdat je barst van de energie

.... omdat je weet wat je te doen staat...

.... omdat je weet wat je waard bent

.... omdat je weet wat jij te bieden hebt aan deze wereld

.... op jouw eigen, unieke manier....

.... vanuit jouw persoonlijke verhaal

.... met jouw unieke talent en creativiteit...


Ben jij klaar voor een doorbraak?


En kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Iemand die samen met jou de diepte in gaat, een lichtje schijnt op plekken waar je met je dagelijkse bewustzijn niet zo gemakkelijk bij kunt? Zodat je weer in jouw eigen unieke kracht kunt stappen? En daarmee zoveel anderen van dienst kunt zijn?


Ik ben graag je sidekick met Rapid Transformational Therapy. Een supersnelle, innovatieve methode waarmee prachtige resultaten worden behaalt.


Lees hier wat anderen over mij en RTT zeggen.

36 views0 comments