Search

Zo werkt zelfhypnose

Updated: Feb 16, 2020

Wat heb je aan zelfhypnose? En hoe doe je dat? Met onderstaand stappenplan kun je direct aan de slag!reset jezelf met hypnose


Gedachten zijn weliswaar niet de realiteit, maar wel de sleutel waarmee we onze werkelijkheid creëren. Want onze gedachten kleuren onze gevoelens en die bepalen vervolgens weer de acties die we nemen, die op hun beurt weer de kwaliteit van ons leven bepalen. Dat dus.

Gedachten zijn de sleutel waarmee we onze werkelijkheid creëren

Met zelfhypnose kun je jezelf overladen met positieve suggesties en gedachten, en ze laten doordringen op een veel dieper niveau dan je gebruikelijke dagelijkse bewustzijn. Hoe meer positieve suggesties je jezelf geeft, hoe minder plek erover blijft voor negatieve gedachten. Het is als een tuin waarin je de mooiste bloemen laat bloeien. Als je je aandacht richt op het cultiveren van de schoonheid in jouw tuin, zal er automatisch weinig ruimte zijn voor onkruid en andere zaken die je liever niet in jouw tuin ziet.

Het is als een tuin waarin je de mooiste bloemen laat bloeien.

stap 1: geef jezelf mooie woorden


Eerst ga je lekker dagdromen over wat jij graag in jouw leven wilt zien. En welke positieve suggesties je je zelf wilt geven. Als je bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen wilt, kun je een tekst maken die jou vertelt dat je rustig en zelfverzekerd bent. Dat je heel gemakkelijk je mening met anderen deelt en hoe anderen ervan genieten als jij aan het woord bent. Maar ook hoe je loopt en eet als je meer zelfvertrouwen hebt, en wat anderen aan jou zien als je meer zelfvertrouwen hebt en uitsraalt. Neem hier echt even de tijd voor, gebruik je verbeeldingskracht, laat de woorden stromen. Zet je angst, schuld en schaamte overboord en schrijf ongegeneerd op waarvan jij in je hart voelt dat je dat wilt zijn, en dus diep van binnen ook bent. Let it flow. Kijk wat je op papier hebt gezet, maak er een lekker lopend verhaal van 5-10 minuten van - met levendige beelden en metaforen. Zie het als een liefdesbrief aan jezelf. Je kunt 'm ook even laten liggen, er de volgende dag nog een keer naar kijken en 'm dan nog veel mooier maken. Denk niet: 'O... mag ik dat wel vragen? Is dat niet een beetje te veel gevraagd allemaal? Nee. t is jouw ego, die je beschermd en veilig wil houden. Maar daar heb je nu geen boodschap meer aan. Je mag wensen wat je wilt. Het is tijd om weer te gaan dromen.

Zie het als een liefdesbrief aan jezelf.

Hier zijn nog 3 hacks om het beste script voor jezelf te maken:


#1

Laat jouw droomverhaal even liggen om de intentie ervan tot een dieper niveau te laten doordringen. Want de beste ideeën komen naar je toe als je ontspannen iets heel anders aan het doen bent. Vraag maar aan Einstein. Wees zo slim om die ideëen die 'zomaar' naar je toekomen wel meteen even vast te leggen, op een briefje, of spreek het in op je mobiel. Echt doen, want voor je het weet is die briljante ingeving al weer weggevlogen. Direct opschrijven dus, want wie schrijft die blijft.


#2

Schrijf jouw nieuwe, positieve verhaal op in de tegenwoordige tijd, want je onderbewuste beleeft alles in het nu.


#3

Gebruik je eigen naam, maar spreek jezelf verder aan in de derde persoon, dus als 'jij'. Op die manier neem je alle positieve suggesties straks beter op.

Schrijf jouw nieuwe, positieve verhaal op in de tegenwoordige tijd, want je onderbewuste beleeft alles in het nu. Voor je onderbewuste is alles er al.

stap 2: neem de tekst op


Neem jouw tekst op en zet er nog een lekker muziekje onder. Iets dat jij goed bij de tekst vindt passen en dat jou nog meer in de juiste stemming brengt. Het inspreken kan op je mobiel, bijvoorbeeld met de Dictafoon app. Als je er muziek onder wilt, is Garageband een handige tool.


stap 3: breng jezelf onder hypnose (waaahhh!!!)


Dit kan op allerlei manieren, net zoals je jezelf op diverse manieren in een meditatieve staat kunt brengen. Een veelgebruikte manier voor zelfhypnose werkt als volgt:


• Ga liggen of zitten, en zorg dat je benen en armen niet gekruist zijn • Blijf naar voren kijken, terwijl je je ogen omhoog rolt, alsof je in je eigen wenkbrauwen kijkt • Terwijl je je ogen omhoog blijft richten adem je een paar keer diep in en uit • Sluit dan je ogen en breng je kin een klein stukje naar beneden, in de richting van je hart • Stel je vervolgens voor dat je bovenaan een houten trap staat, met tien treden die naar een strand leiden • Stel je voor dat je heel rustig trede voor trede de trap afgaat, richting het strand • En dat je bij iedere trede steeds dieper in hypnose zakt • Dieper betekent dat je je aandacht meer naar binnen richt en dat je je bewuste geest steeds verder laat wegdrijven • Adem rustig in... en uit... en voel hoe je lichaam zich steeds meer ontspant • Als je de onderste trede hebt bereikt kun je gaan zitten • Of je loopt nog een stukje verder het strand op om te genieten van het zachte zand en de warme zon op je huid... Luister naar de golven en voel hoe je steeds meer ontspant...


stap 4: luister naar je zelfgemaakte audio


.... Start de audio - koptelefoon even opzetten als je dat nog niet had gedaan - en geniet van jouw mooie verhaal en alle positieve suggesties die je erin hebt opgenomen. Doordat je bewuste geest naar de achtergrond is verschoven, kunnen de woorden op een veel dieper niveau dan gebruikelijk doordringen. Hoe vaker je er naar luistert, hoe sneller je alle suggesties in de buitenwereld zult manifesteren. En daarmee zul je niet alleen anderen, maar vooral jezelf verrassen. Succes!


meer weten?


Meer weten over zelfhypnose? En waarvoor je het zoal kunt gebruiken?

Stuur me een berichtje of meld je aan voor de nieuwsbrief. Want naast mijn 1:1 RTT sessies wil ik een paar keer per jaar supertoffe groepssessies organiseren, waarmee je de beste trucs leert om jezelf een flinke reset te geven en de energie van de groep je dat proces nog sneller laat doormaken.

73 views0 comments