Search

de grootste leugen ever

Updated: Jun 9

De grootste leugen ever: dat er iets ontbreekt. Dat er iets mist. Dat het niet goed is, zoals het nu is. Dat je iets moet bewijzen, de wereld verbeteren. Dat anderen jou dan zullen waarderen, respecteren, accepteren. Voor vol zullen aanzien. 95% van mijn klanten spreekt impliciet dit verlangen / deze angst uit. En dat doen we in feite allemaal....

... We willen meer neerzetten in de wereld. We willen gezien worden. Een indruk achter laten, bij zoveel mogelijk mensen. Meer omzet maken, teruggeven aan de wereld. Impact maken. Onze legacy veilig stellen. Het moet natuurlijk wel iets voorstellen, he… .. iets wat op een groot filmdoek past…


STOP.


De grootste impact maak je door gewoon jezelf te zijn. De grap is dat je er niets bijzonders voor hoeft te doen.


Het feit dat jij hier bent is genoeg.

Het leven zit vol paradoxen en dit is misschien wel de allerleukste. Simpelweg weten dat jij er toe doet, ongeacht je prestaties, verandert alles. Het verandert je hele leven.


Je ontspant. En in die ontspanning ontstaat er ruimte om van alles te laten gebeuren... grappig genoeg vaak veel meer dan je ooit hebt kunnen bedenken met je mind. Er gebeurt van alles, en zo ontdek je ook dat de kleinste dingen vaak de grootste dingen zijn. Zo hoor ik nog steeds de stem van mijn moeder, die 20 jaar geleden overleed. De manier waarop ze me ‘Jetje’ en ‘Miepie’ noemde, toen ik een kind was, de manier waarop ze naar me keek, zonder woorden, zonder oordeel. Dat heeft misschien wel de grootste impact ever op mij gemaakt.


De blik die we met een toevallige voorbijganger uitwisselen, dat maakt impact. De manier waarop we in de rij van de supermarkt staan, wachtend op onze beurt, dat maakt impact.


We maken de hele dag impact. Het zit ‘m in de aller allerkleinste dingen.

Het zit ‘m niet in wat je doet. Het zit ‘m in wie je bent. Je bent het al. Je hoeft helemaal niets bijzonders te 'manifesteren’. Je maakt die impact al. Op zoveel manieren. Als je dat begrijpt en accepteert, voor de volle 100% - als je al die oude, verkrampte overtuigingen achter je laat - dan volgt de rest vanzelf.


Je bent genoeg. Dat ben je altijd geweest. En dat zul je altijd zijn.


Benieuwd wat Rapid Transformational Therapy voor jou kan doen? Stuur me een DM en boek een gratis clarity call. Ik werk in Amsterdam en Deventer.


Laura Emmelkamp


06 47770696

43 views0 comments